Марио Балотели се е извинил за своето поведение на италианския селекционер Чезаре Прандели по време на обратния полет за дома, съобщават медиите в Италия.

„Скуадра адзура“ се приземи в Милано тази сутрин, след като отпадна още в груповата фаза на Мондиал 2014. Това се случи след победа над Англия (2:1) в първия мач и две поредни поражения с по 0:1 съответно от Коста Рика и Уругвай.

„Скай Италия“ е имал свой човек на самолета, в който са пътували Прандели и играчите, като репортерът е докладвал за извинението на Балотели към наставника.

Супер Марио бе заменен на почивката в решителния двубой срещу Уругвай, след като е вилнял из съблекалнята между полувремената. Причината за избухването му са били думите на Прендели, който се обърнал към него със следното: „Ти си прекалено напрегнат и не правиш нещата, които отработвахме в тренировките. Давам ти пет минути, за да ми покажеш, че си с нас, иначе те сменям“.

Балотели изобщо не се впечатлил и продължил да се оплаква. Нападателят продължил да настоява, че играе добре. Прандели на два пъти му казал да замълчи, но след като видял, че думите му нямат ефект, изгубил търпение. Така Марко Пароло започна второто полувреме за сметка футболиста на Милан.