Нападателите на Италия Марио Балотели и Антонио Касано са имали тежки дни по време на Световното първенство в Бразилия, разкри спортният ежедневник „Гадзета дело спорт“. Изданието разкрива, че дуото е било изолирано от останалите играчи заради чепатите си характери през цялото време.

„Скуадра адзура“ изхвърча безславно от своята група D, където започна обещаващо с победа над Англия с 2:1, но последваха две поражения с по 0:1 от Коста Рика и Уругвай.

„Гадзета дело спорт“ обаче набляга върху тезата, че съдбата на тима е била обречена още преди началото на турнира заради развалената атмосфера в съблекалнята. Медията твърди, че Касано и Супер Марио още от самото начало били държани в умишлена изолация от останалите.

Допълнителни детайли не се разкриват, но се смята, че част от опитните футболисти не били впечатлени от това, което дуото е показало по време на тренировъчните лагери преди турнира.

Даниеле Де Роси беше един от най-вбесените след загубата от Уругвай, като изригна с думите, че на Италия са трябвали „мъже, а не играчи от стикерите на Панини“. Предполага се, че атаката му била насочена именно към Балотели, който пусна своя снимка в интернет как попълва страницата на Италия единствено с лепенки на себе си.