Звездата на белгийския национален отбор Еден Азар коментира очакванията си за предстоящия четвъртфинал на футболния Мондиал 2014 срещу Аржентина на 5 юли в Бразилия.

Белгийците си осигуриха място сред осемте най-добри на Световното първенство след успех с 2:1 след продължения над САЩ снощи. "Световното първенство е успешно за нас, но още далеч не е свършило. Аржентина е сериозно препятствие. В състава им играе най-добрият футболист в света Лионел Меси. Ако успеем да го неутрализираме, ще имаме шанс да продължим още по-напред", коментира Азар.

Вратарят Тибо Куртоа отлично познава Меси, с който са съперници и в испанската Примера дивисион. Куртоа, който пази на Атлетико Мадрид, също очаква най-сериозните проблеми да бъдат създадени от звездата на Барселона. "Няма нужда да гледам записи с неговата игра. Не трябва да забравяме, че Меси винаги е непредсказуем. Той работи много бързо с топката и стреля много рязко. Може да пробие и да отбележи от всякакви ситуации. Вратарят, който играе срещу Меси, трябва през цялото време да бъде концентриран. Ако загубиш концентрация и за секунда, това може да бъде достатъчно за него и той да вкара", каза Куртоа.

Полузащитниците Маруан Фелаини и Кевин Миралас пък са убедени, че Белгия има нужните качества, за да се справи с Аржентина "Познаваме се добре от доста време. Искахме да направим пробив и успяхме. Сега ни предстои мач с Аржентина и ще се опитаме да постигнем нова победа. Съсредоточени сме върху нашата игра и нашите качества", каза Фелаини. "За да продължим още по-напред, е нужна правилна настройка. Говорихме, че искаме да стигнем до четвъртфиналите и задачата е изпълнена. Но защо да спираме дотук?", заяви Миралас./БТА