С изключително отслабен състав ще излезе австралийският национален отбор в последния си мач на Световното първенство. В понеделник вечерта "кенгурата" играят със световния шампион Испания в мач без значение. 

Въпреки че и двата тима ще се борят само за престижа си, австралийците се надяват да направят силен мач срещу все още действащия първенец на планетата. Но задачата им е много трудна заради контузии и наказания. 

Още във втория мач с Холандия стана ясно, че основният реализатор на тима Тим Кейхил няма да играе заради натрупани жълти картони. Още преди това пък заради травма отпадна Иван Франич. 

Днес в лагера на "кенгурата" научиха неприятната новина, че още един от опитните им играчи отпада за този мач. Това е халфът Марк Брешано, който е аут заради контузия в бедрото. 

Тя е следствие на травмата в гърба, с която опитният играч дойде на Мондиала. Въпреки болките той изигра два мача, но те вече са станали непоносими и се налага лечение. 

"Нещата изглеждат доста зле. Исках да дам всичко от себе си и го направих, но тялото ми не може да издържи повече. Лекарите свършиха страхотна работа и въпреки травмата ми, изиграх два мача. Но не мога повече и ще трябва да се лекувам", сподели Брешано.