Звездата на австралийския национален отбор по футбол Тим Кейхил ще пропусне последния мач на своя тим в груповата фаза на Мондиала, след като получи втори жълт картон при загубата от Холандия.

Австралийците претърпяха поражение с 2:3, но Кейхил отбеляза уникален гол, може би един от най-добрите в историята на Австралия на световни футболни финали.

"Моментът наистина е страхотен," заяви Кейхил. "Гоусън (Райън МакГауън) центрира отдясно и топката просто дойде красиво. Трябваше или да я посрещна на гърди, или да я върна. Но ако искаш да се бориш за първото място, трябва да използваш такива моменти. Почувствах се добре, и я нацели страхотно."

"За това е всичко. За тези мигове. Още един миг от моята кариера, с който да се гордея. Всеки мечтае да играе на такава сцена," добави той.

Сега той няма да играе срещу Испания, но не изпитва съжаление.

"Нещата са такива. Оставям всичко на терена. Щеше да е добре да вземем нещо от мача. Но аз се раздадох докрай в тези два мача до тук, и това е всичко, което мога да направя," заяви Кейхил.

"Знаехме, че това е нашият шанс. От началото до края ги пресирахме. Показахме, че сме готови да играем футбол. Според мен, това е уникален момент за австралийския футбол, защото от днешния мач си спечелихме само уважение," завърши Тим Кейхил.