Старши треньорът на Ювентус Антонио Конте най-вероятно ще бъде назначен за временен селекционер и на италианския национален отбор след оставката на Чезаре Прандели.

Адзурите си тръгнаха от Световното първенство в Бразилия още след трите мача в групата, което коства поста на Прандели.

Италианците са съперници на България в предстоящите Европейски квалификации за първенството на континента през 2016-а година.

Самият Конте не гори от желание да напуска торинския клуб, но има вариант при който да съвместява двете позиции, съобщава днес телевизия Скай Италия.

Има вероятност федерацията да назначи на по-късен етап и постоянен селекционер, но предвид летния период най-вероятно Конте ще води адзурите на старта на новата кампания.

В група Н Италия стартира на 9-и септември като гост на Норвегия, след което на 10-и октомври приема Азербайджан. Следват гостуване на Малта на 13-и октомври и домакинство на Хърватия на 16-и ноември, мачовете с България са през 2015-а година.

Освен 44-годишния Конте, вариант за поста национален селекционер е Карло Анчелоти, който обаче едва ли ще напусне Реал Мадрид, и при него съчетаването на двата поста би било доста по-трудно.

В техническия комитет на федерацията, която освен това е и без президент заради оставката на Джанкарло Абете, са получени визитките на Масимилиано Алегри, Роберто Манчини, Лучани Спалети, Алберто Дзакерони и Франческо Гуидолин./БТА