“На първо място е необходимо да се елиминират грешките. Всяка грешка води до опасност или гол. Всички гледате мачовете от турнира и сте наясно, че всяка малката грешка е почти 100-процентов гол. Но Шампионската лига, европейските и световни първенства показват, че не сме съвсем готови. Играе се в различен ритъм. А тук хората се борят до края. Както с ЦСКА Москва в Шампионската лига, така и с националния отбор на световното първенство ние изпитвахме самите себе си“, заяви вратарят на Русия Игор Акинфеев след отпадането от Световното в Бразилия.

“Положителното е, че играхме на световно първенство. Не всеки ден в живота се дава такъв шанс. Ние го заслужихме след квалификациите, така че се радвам, че бяхме в Бразилия и натрупахме този опит. Борихме се както можем, а стана това, което се видя”, каза още Акинфеев.

Василий Березуцкий пък добави: „Какво мога да кажа, след като не преминахме групата, че не сме изпълнили задачата си на този турнир. Може би не ни достигна малко късмет, защото целта беше близо. Можехме да сме по-агресивни и смели в първия мач срещу Република Корея. Щом не преминахме в следващата фаза значи такова ни е нивото.”