Англия победи Финландия с 2:0 в мач от Лигата на нациите. Така "трите лъва" вече имат шест точки след два двубоя, докато скандинавците остават с нула.

За домакините и двата гола вкара Хари Кейн, който преди срещата на "Уембли" беше награден за мач номер 100 с екипа на английския национален отбор.

Финландците по никакъв начин не успяха да се противопоставят на Англия, като дори не записаха точен удар в двубоя. Междувременно възпитаниците на Лий Карсли създадоха много положения и пропуснаха да разгромят съперника си. 

"Трите лъва" обаче остават на втора позиция в групата си, тъй като Гърция също има два успеха до момента, но по-добра голова разлика.

Gulliver/GettyImages
26 снимки

След само три минути игра Англия създаде първа опасност пред Храдецки. Антъни Гордън намери свободния Кейн на далечната греда, а нападателят се опита да свали с глава към Букайо Сака. Футболистът на Арсенал обаче беше изпреварен от защитник на гостите.

"Трите лъва" продължиха да задържат повече топката и да търсят повече път към вратата на скандинавския тим. Удар на Хари Кейн беше блокиран в 8-ата минута.

Пет минути след това и финландците създадоха нещо по-интересно, а Теему Пуки получи шанс да обстрелва вратата на Англия при контраатака, но го направи неточно.

В 21-ата минута с доза късмет след рикошет топката стигна до Хари Кейн, който бързо реши да шутира. Изпълнението му обаче беше в центъра на вратата и стражът на Финландия спаси. Натискът продължи и минута след това Букайо Сака се озова на добра позиция. Неговият удар се отклони от защитник, но въпреки това Храдецки показа страхотен рефлекс, за да избие топката.

Веднага след тази ситуация, дойде и друга в наказателното на гостите. Сака намери Кейн с центриране отдясно, а нападателят не сгреши и с глава прати кълбото в мрежата. Веднага обаче последва сигнал за засада, която беше преразгледана и потвърдена с ВАР.

В 33-ата минута удар на Букайо Сака прелетя встрани от целта след рикошет от финландски играч. Последва корнер, при който топката отново стигна играча на Арсенал, който шутира от дистанция. И този път обаче покрай вратата на гостите.

Десетина минути след това Александър-Арнолд отправи опасен изстрел по земя, който обаче отново мина до вратата на Храдецки. В края на полувремето бекът на Ливърпул стреля от пряк свободен удар, но топката мина малко над напречната греда.

В 53-ата минута Хари Кейн отправи истински снаряд от пряк свободен удар, с който обаче стражът на Финландия отново се справи. Четири минути след това и Антъни Гордън нанесе точен удар, отново Храдецки се намеси отлично и спаси.

Веднага след това обаче добрата игра на "трите лъва" даде резултат и те поведоха. Трент намери Хари Кейн, който показа отлична техника, за да се справи с финландската защита и завърши със силен шут, който влезе във вратата след контакт с напречната греда.

В 73-ата минута Трент намери с центриране отдясно Еберечи Езе, който пробва да стреля от воле. Изпълнението му обаче прелетя много встрани.

Три минути след това домакините комбинираха добре, а Мадуеке намери Кейн в наказателното на скандинавците. Нападателят завърши с десния крак в далечния ъгъл на вратата - никакъв шанс за Храдецки.

В добавеното време влезлия от пейката Джак Грийлиш проби опасно и пусна пас успоредно на голлинията, но нито един негов съотборник не успя да стигне до топката. И до самия край на срещата "трите лъва" останаха по-активни и заслужено се поздравиха с успеха. 

FT / Англия - Финландия 2:0

1:0 Хари Кейн 57'

2:0 Хари Кейн 76'

Съставите на двата отбора:

АНГЛИЯ: Пикфорд, Люис, Нгойо, Стоунс, Арнолд, Гомеш, Райс, Гордън, Грийлиш, Сака, Кейн

ФИНЛАНДИЯ: Храдецки, Стал, Хосконен, Иванов, Уронен, Кескинен, Камара, Пелтола, Шулер, Йенсен, Пуки