Норвегия надви с 2:1 Австрия във втория си мач от Лигата на нациите. В герой за скандинавците се превърна головата машина Ерлинг Халанд, който вквара победния гол в 80-ата минута.

Така норвежците вече имат четири точки в групата си от Лига "B" на турнира, след като записаха равенство с Казахстан преди дни. Австрийците остават с една точка, като и те започнаха участието си с хикс - само че срещу Словения.

Още в 9-ата минута домакините излязоха напред в резултата, след като Александър Сьорлот намери с къс пас Феликс Мюре, а той шутира в долния десен ъгъл на противниковата врата.

Изравнителното попадение падна в 39-ата минута. Марсел Забитцер беше намерен в наказателното и преодоля Ориан Ниланд. Последва обаче намеса от ВАР за евентуална засада, каквато нямаше и съдията Никола Добанович показа, че голът е зачетен.

В 80-ата минута в герой за Норвегия се превърна обичайният заподозрян - Ерлинг Халанд. Нападателят на Манчестър Сити беше намерен с дълъг пас и някак успя да си укроти топката, след което завърши. Отново последва дълга проверка за засада, но и това попадение беше редовно, а голът на Халанд донесе и успеха на домакините.