Капитанът на Англия - Хари Кейн, беше много щастлив, след като изигра своя мач №100 за националния отбор на страната си. Той отпразнува този юбилей по подобаващ начин, отбелязвайки и двата гола за успеха с 2:0 над Финландия в Лигата на нациите. След мача той призна, че не си е представял, че ще стигне до тази кота.

„Това бе голяма нощ за мен, много съм горд. Искам да бележа още голове и да помагам на отбора. Винаги, когато някой се съмнява в мен, искам да докажа, че греши. Винаги вярвам, че мога да вкарвам още и гледам с оптимизъм към бъдещето“, сподели Кейн.

„Не съм си и помислял, че ще изиграя 100 мача за Англия, особено когато бях под наем в Милуол, Норич и Лестър. Тогава единствено ме интересуваше да се завърна и да се наложа в Тотнъм. Винаги съм вярвал в себе си. Научих много от работата си с Маурисио Почетино. Играта се развива постоянно и за мен е чудесно, че продължавам да се уча“, допълни нападателят.

Gulliver/GettyImages
26 снимки

Преди началото на мача към Кейн на терена се присъединиха и хората от семейството му, а бившите играчи Франк Лампард и Ашли Коул, които са играли повече от 100 пъти за Англия, му връчиха възпоменателна златна шапка.

Нападателят на Байерн Мюнхен е първият играч на Англия след Уейн Рууни, който достигна 100-те мача през 2014-а година. А на 31-годишна възраст и все още един от най-резултатните нападатели в световния футбол, е на път да подобри рекорда на бившия вратар Питър Шилтън от 125 участия за националния отбор.

Бившият нападател на Тотнъм дебютира за страната си през 2015-а година в мач с Литва, когато мениджър на националния отбор е Рой Ходжсън, влизайки от пейката на мястото на Уейн Рууни. А актуалният временен треньор Лий Карсли е четвъртият треньор, под чието ръководство той излиза с екипа на Англия.