Фреди Гуарин изигра невероятен мач при победата на Интер с 4:1 като гост на Аталант в мач от 23-ия кръг на Серия А. Колумбийският национал отбеляза два гола спечели дузпа за „нерадзурите“, които записаха втора поредна победа в калчото.

Рециталът на южноамериканеца започна още във втората минута, когато той умело гардира топката от Джанпаоло Белини в наказателно поле на противника и принуди защитника да го фаулира. От бялата точка Джердан Шакири с премерен изстрел отбеляза първия си гол с екипа на Интер.

На този етап Аталанта още не беше решил да се предава и след няколко опасни ситуации пред вратата на Самир Ханданович голът стана факт. В 27-ата минута Маурисио Пиния умело свали топката с глава към Максимилиано Моралес, а дребничкият футболист с много добре насочен изстрел по тревата намери долния десен ъгъл.

Десет минути по-късно Гуарин буквално взе нещата в свои ръце и слаломира между куп бранители в половината на Аталанта, преди с техничен изстрел от около 19 метра да матира стража Спортиело.

Малко след почивката, в 52-ата минута, домакините останаха с 10 души на терена, след като Йоан Баналуан бе изгонен с втори жълт картон заради реплика към арбитара Лука Банти.

В 63-ата Гуарин уби всякаква интрига с нов красив гол. Шакири му подаде на около 25 метра от вратата, а изпълнението на колумбиеца бе повече от убедително – 3:1.

В 72-ата минута плеймейкърът отново беше основата и на последния гол. Той пусна страхотен извеждащ пас за Родриго Паласио, а защитник на Аталанта в опита си да изчисти изрита топката към аржентинеца. За всеобща изненада тя успя намери път към мрежата за крайното 4:1.

Успехът изкачи Интер до 9-ата позиция във временното класиране с 32 точки, докато Аталанта клони към дъното с две поражения в последните три кръга – 16-о място и 23 пункта.

Рома-Парма 0:0

източник: Gulliver/Getty Images

В друг мач от кръга Рома за кой ли път стъпи на криво в преследването на Ювентус. Срещу закъсалия финансово Парма „джалоросите“ се скъсаха да пропускат, за да позволят на противника да си тръгне с 0:0. Равенството е пето в последните 6 шампионатни мача за тима на Руди Гарсия, който имаше тотално превъзходство.

Особено през второто полувреме Рома тотално сгъна „дуковете“, но трябва да вини не толкова вратаря Антонио Миранте, колкото своите играчи. Стражът отрази единствено опасния шут на Жервиньо в 59-ата минута, докато в следващите ситуация – коя от коя по-чиста – мерникът на домакините неизменно изневеряваше.

Сейду Думбия записа своя дебют за римляните, но в 83-ата бе замесен в един от най-фрапантните пропуски. Той се размина с чудесно центриране на флоренци, а след като топката тупна Ашли Коул я посрещна с глава отляво. Миранте беше матиран, ала кълбото срещна гредата.

Минтука преди края Коул отново се озова на чиста позиция и стреля много мощно, за да види как кълбото прелита на сантиметри над гредата.

Рома добави само точка към актива си и има 47, което отваря чудесен шанс на Юве довечера да увеличи разликата до 9 при успех над Чезена. Парма от своя страна е твърдо последен с едва 10 пункта.

Неделните резултати от Серия А, 23-и кръг:

Дженоа - Верона 5:2

Торино - Каляри 1:1

Унидезе - Лацио 0:1

Рома - Парма 0:0

Аталанта - Интер 1:4

по-рано днес: Милан - Емполи 1:1

от 19 ч.: Киево - Сампдория

от 21,45 ч.: Чезена - Ювентус