Реал Мадрид напълно заслужи успеха с 2:0 срещу Виляреал в мач от шестия кръг на Ла Лига, но столичани дадоха свидна „жертва“ в двубоя. Дани Карвахал огъна изключително лошо дясното си коляно в добавеното време на срещата след лош контакт с Йереми Пино и не се знае дали контузията на испанския бранител няма да бъде много дълга, след като напусна на носилка с агонизираща болка.

Иначе, головете на за Реал паднаха в двете полувремена, като и двете попадения бяха блестящи. Първо Федерико Валверде се разписа с красив удар, а през втората част Винисиус Жуниор удвои актива на домакините за крайния успех.

Победата направи така, че Реал има 21 точки, колкото има и лидерът Барселона, но каталунците са с мач по-малко. Виляреал остана трети със 17 пункта.

Guilliver/GettyImages
30 снимки

Реал Мадрид поведе при следващия интересен момент. Това стана в 14-тата минута, когато шут на Феде Валверде се отклони леко в тялото на Алекс Баена и спря в мрежата за 1:0. Две след това гостите уцелиха греда и за малко да изравнят резултата.

После настъпи период на изявено предимство на отбора на Анчелоти. Удари към вратата отправиха Мбапе и Белингам, а активен беше и Винисиус. В 39-ата Мбапе и Винисиус комбинираха помежду си и французинът излезе сам срещу Конде. Той опита да финтира вратаря, но не успя да го елиминира.

В началото на втората част Чуамени фаулира Тиерно Бари в наказателното поле и главният съдия посочи бялата точка, но веднага промени решението си, тъй като се оказа, че нападателят на гостите е бил в засада.

Вини Жуниор напомни за своя нрав, след като в 58-ата настояваше от рефера да покаже втори жълт картон на Кико Фемения, който умишлено го фаулира. Такъв обаче не беше вдигнат и това само ядоса бразилеца. В 73-ата минута Реал увдои своя актив по впечатляващ начин, след като отбраната на "жълтата подводница" се пропука след брилянтен удар на Винисиус, а Конде нямаше как да отрази.

В добавеното време на срещата Дани Карвахал започна да вика от болка, след като влезе в единоборство с противников състезател, но болката му изглеждаше агонизиращо. 

РЕАЛ МАДРИД: Лунин, Карвахал, Чуамени, Рюдигер, Менди, Камавинга, Модрич, Валверде, Белингам, Винисиус, Мбапе

ВИЛЯРЕАЛ: Конде, Фемения, Коща, Албиол, Кардона, Гей, Парехо, Комесаня, Баена, Пепе, Бари