Виляреал продължава със своя възход. „Жълтата подводница“ определено навлезе в добра серия, а успехът с 3:1, срещу Лас Палмас изпрати състава на 3-ото място във временното класиране.

Наставникът Марселино Гарсия Торал бе изключително доволен от успеха на своя отбор и не спести добрите думи по адрес на футболистите.

 „Щастлив съм, защото спечелихме и продължаваме с добрите игри. Може би не съм доволен единствено от играта ни през първото полувреме, тогава Лас Палмас ни постави под сериозно напрежение и ние не реагирахме добре на случващото се на терена. След почивката обаче, направихме известни корекции и смятам, че тотално се преобразихме, за да вземем още една важна победа”, каза наставникът на Виляреал

„Няма как да не съм доволен, и да не ме радва факта, че заемаме 3-ото място в класирането, нещо, което със сигурност дава увереност на мен и целия клуб. Колкото и рано да е през сезона, от 8 кръга успяхме да съберем 17 точки, и изоставаме само от Барселона и Реал Мадрид. Не бързаме да говорим за конкретни цели, искаме просто да се подобряваме, да се развиваме, и считам, че до момента се справяме добре. Около нас има една позитивна атмосфера, а аз определено съм щастлив от представянето ни, поне на този етап“, коментира Марселино.