Един от най-популярните и обичани актьори от емблематичния филм - "Властелинът на пръстените" - Виго Мортенсен (играе като "Арагорн"), разказа повече от любопитна история за своя футболен опит.

Артистът никога не е криел любовта си към играта. Сега той говори за бой между себе си и фенове на Реал Мадрид, случил се през 2006 г.

Мортенсен е фен на аржентинския Сан Лоренсо. Преди 13 години той е на мач срещу Бока Хуниорс (1:7 за Бока). Срещата се е играе в Мадрид, като Мортенсен е бил със свой приятел - режисьора Августин Диас Янес.  

"Бока ни вкара гол, два, след това три...Аз потънах в земята. Лошото обаче тепърва предстоеше. Ние тръгнахме към къщата на Августин. Бях облечен в тениска на Сан Лоренсо, имах и други артикули. Беше на площад Пуерта дел Сол, където фенове на Реал ме помислиха за привърженик на Барса (б.р. - понеже цветовете на Сан Лоренсо са подобни на тези на каталунците, червено и синьо)".

"Те започнаха да ме обиждат и да ни удрят. Имах две бутилки с вино в себе си, като счупих едната в главата на един от хората, които ни нападна. След това тръгнахме да бягаме, колкото силно можем. За щастие успяхме да избягаме. И двамата с Августин имахме много вино по телата си. За щастие нямахме кръв, а само вино", разказва през смях легендарният актьор.