Майорка записа трети пореден успех, след като надигра с 2:1 като гост на Реал Валядолид в първа среща от осмия кръг на испанската Ла Лига. Островитяните поведоха в 59-ата минута чрез Сайл Ларин, а Валери Фернандес удвои в 83-ата. Иван Санчес върна едно попадение за домакините в добавеното време, но то се оказа само почетно.

Домакините можеха да открият резултата в 19-ата минута, но ударът на Хуан Лайос срещна външната част на левия страничен стълб.

Две минути след началото на второто полувреме Сайл Ларин имаше възможността да даде аванс на Майорка, но изстрелът му премина встрани от вратата.

В 59-ата минута гостите поведоха. Даниел Родригес подаде към Ларин в наказателното поле, а той отбеляза с удар в десния ъгъл за 0:1.

Седем минути преди краят на редовното време гостите вкараха и втори гол, след като Валери Фернандес се разписа с изстрел в левия ъгъл.

В четвъртата минута на добавеното време на мача Валядолид върна един гол чрез Иван Санчес, който се разписа с хубаво изпълнение от границата на наказателното поле след подаване на Марио Марото. За повече, обаче, нямаше време.

Така Майорка продължава с отличното си представяне от началото на сезона и вече има 14 точки в актива си, като заема четвъртата позиция. Реал Валядолид остава в опасната зона, на 18-о място, с пет пункта.