В мач от 7-ия кръг на Ла Лига, Барселона успя да вземе минимална, но важна победа с 1:0 срещу Хетафе на "Камп Ноу". Единственият гол в срещата бе дело на Роберт Левандовски, който отбеляза в 19-ата минута. Полският нападател се възползва от отскочилата топка в наказателното поле и с прецизен удар я изпрати в долния ляв ъгъл на вратата, осигурявайки трите точки за каталунците.

Хетафе направи всичко възможно да се противопостави, но срещна сериозна съпротива от страна на отбора на Ханзи Флик. През второто полувреме, гостите опитаха да натиснат и създадоха няколко опасни положения, но липсваше завършващият удар. Ламин Ямал беше близо до втори гол за Барселона, но неговият шут от границата на наказателното поле срещна гредата в 71-ата минута. Моментът беше един от най-вълнуващите в мача, но резултатът остана непроменен.

В последните минути Хетафе отчаяно търсеше изравнителен гол, като Карлес Перес падна в наказателното поле след контакт със защитник на Барселона, но съдията подмина ситуацията и играта продължи. Въпреки натиска, Барселона удържа резултата и се изкачи на върха на класирането, макар и временно.

С тази победа, Барселона продължава борбата за титлата, а Хетафе ще трябва да потърси точките в следващите си мачове, като се надява на по-добра игра и повече късмет.