Новият треньор на Барселона Ханзи Флик стартира кариерата си при каталунците по впечатляващ начин. Германският специалист спечели първите си седем мача в Ла Лига. В следващата си среща отборът се изправя срещу Осасуна. "Това е много силен домакин, който този сезон спечели 10 от всичките си 11 точки на свой терен. Атмосферата там също е страхотна и ми харесва“.

„В случая говорим за класа на футболистите. Те са добре подготвени, когато става дума за футбол. Те показват много страст в играта, като спазват инструкциите. Да си треньор на Барселона е много хубаво“, доволен е германецът.

„Фокусирам се само върху моя отбор, не ми пука какво правят Атлетико или Реал. Каквото и да се случи там, ще трябва да го приемем като резултат“, каза той за дербито на Мадрид, което предстои през уикенда.

Флик засегна и вратарската тема, като сподели, че Иняки Пеня може да бъде титуляр до края на сезона. "Той може да бъде титуляр до края на сезона, защо не? Той показва увереност. А дали ще привлечем друг вратар - не знам, трябва да почакаме“.

"С моя екип си вършим задачите. Опитваме се да изградим условия на работа, при която играчите да ни вярват напълно като треньори, да възприемат нашите идеи за футбола, да се развиват и всички да се чувстваме като у дома си“, завърши той.