Атлетико Мадрид успя да постигне трудна победа с 1:0 над Селта Виго в седмия кръг на Ла Лига. Мачът се игра на „Балаидос“, а решаващият гол дойде в последните минути на редовното време.

Първото полувреме завърши без голове, като и двата отбора създадоха ограничен брой голови положения. Въпреки опитите на Селта да атакува чрез играчи като Яго Аспас и Вилиот Сведберг, защитата на Атлетико начело с Ян Облак показа стабилност.

Във второто полувреме Диего Симеоне реши да направи промени, като внесе свежи сили. Хулиан Алварес влезе в игра на мястото на Коке в 54-тата минута и именно той бе герой за Атлетико. В 90-ата минута Алварес се възползва от подаване на Антоан Гризман и успя да намери мрежата на Висенте Гуаита, отбелязвайки единствения гол в мача.

Селта опита да реагира в края на двубоя, но усилията им не се увенчаха с успех. Хавиер Родригес и Анастасиос Дувикас създадоха няколко опасности, но не успяха да преодолеят Ян Облак.

Тази победа задържа Атлетико Мадрид в челните позиции на класирането, като те събират 15 точки след седем кръга. Селта Виго остава с 9 точки в средата на таблицата, но все още има много мачове пред тях, за да се върнат към победния път.