Валенсия не започна никак добре сезона си в Ла лига. „Прилепите“ стартираха с 4 поредни поражения новата кампания, преди през уикенда да се наложат над Жирона у дома. Този успех обаче не бе подплатен с нова победа, като футболистите на Рубен Бараха завършиха 0:0, срещу Осасуна у дома, резултат, който не удовлетворява  феновете.

Въпреки че тимът има едва 4 точки от началото на сезона, наставникът Рубен Бараха поне към момента запазва спокойствие и се опитва да гледа положително на настоящата ситуация в клуба.

„Смятам, че играчите се постараха да дадат всичко от себе си на терена и срещу нас имахме един много добър противник, който също търсеше своето. Иска ми се да остана позитивен, макар че бяхме доста далеч от това, което показахме срещу Жирона през уикенда и съжалявам, че не успяхме да запишем втора поредна победа пред нашите фенове. От друга страна, отново не допуснахме гол и това си заслужава да бъде отбелязано, но определено е нужна още много работа, за да  се подобрим. 4 точки от 6 мача не е началото, което искахме и ще трябва да започнем да побеждаваме доста по-често, ако желаем да излезем от тази неприятна ситуация. Със сигурност значително се нуждаем да подобрим представянето си, и ако го направим, резултатите сами ще дойдат“, каза Бараха.