Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне говори преди градското дерби с Реал. Той сподели, че всеки мач е важен за неговия отбор. 

„Най-важното нещо е психическата готовност и освен физическия аспект, който може да повлияе на даден етап, мотивацията е важно оръжие за всичко в живота“.

„Колко важен е мачът утре от 1 до 10? Според мен навсякъде всеки мач е важен 10/10“.

„Винаги съм нервен, тревожен, развълнуван от всички очаквания, които всеки мач ми носи. Откакто пристигнах тук в първия мач срещу Малага, нищо не се е променило за мен - каза Симеоне, който се разграничи от очакваната враждебна атмосфера на "Сивитас Метрополитано" за Реал - Дистанцирам се от всичко, което няма нищо общо с подготовката за дербито. Не ме интересува какво говорят хората, но разбирам, че дербито трябва да се играе с всички големи играчи на терена. Въпреки това играчите и треньорите трябва да се съсредоточи върху това, което има значение за нас“.

„Съперникът загуби много важен играч като Тони  Кроос, на когото се възхищават всички треньори и който е необходим във всеки отбор. Мисля, че те търсят този играч, който да им даде онова спокойствие, за да се възползват от цялата си нападателна мощ. Привлякохме нови играчи, но те няма да се променят, независимо дали играе Модрич или Гюлер“, сподели аржентинецът.