Италианският национал Чиро Имобиле отвърна доста остро на писанията в германската преса, където се нищеше неуспешният му престой в Борусия Дортмунд. Новото острие на Лацио се превърна в централна тема преди приятелския мач между Германия и Италия заради силната форма, която демонстрира от началото на сезона.

Имобиле беше далеч от това ниво, докато носеше „жълто-черната“ фланелка, а немските издания посочиха доста интересни причини за успеха му. Според тях юношата на Ювентус не е показвал никакво уважение към местните жители, като е дори не е опитал да научи немски език.

„Не мисля, че сезонът ми в Дортмунд беше лош. Имаше проблеми в съблекалнята. Това не беше онзи Дортмунд, който всички познаваме“, защити се Имобиле.

„Ситуацията там беше трудна дори за германците в отбора, а какво остава за един италианец, който едва бе пристигнал“, добави 26-годишният футболист.

„Вкарах 4 гола в Шампионската лига, но можеше да получа повече шанс. Съжалявам за начина, по който всичко приключи. Това, че съм притеснявал съседите си в ранни зори, както и твърденията, че нито жена ми, нито аз сме искали да учим немски, са лъжи.“

„Немският език е труден, но поне при Юрген Клоп винаги имаше преводач. Томас Тухел обаче ме замрази на пейката и ми беше трудно да разбирам“, добави Имобиле.