Вицешампионът от миналогодишното Световно първенство Хърватия не успя да победи опашкаря Азербайджан в 5-ти мач от група E на квалификациите за Евро 2020. Рожденникът Лука Модрич даде аванс на хърватите в 11-та минути след точно изпълнена дузпа. Към края на двубоя обаче, в 72-та минута, домакините достигнаха до изравнителен гол дело на Тамкин Халилзадех.

„Шахматистите“ започнаха ударно срещата, като след хубав шанс за Модрич още в 6-та минута те все пак получиха право да изпълнят дузпа. Бранителят Антон Кривоцюк игра с ръка, а именно Модрич изпълни отсъдения 11-метров наказателен удар за 1:0.

Гостите продължиха да доминират, като до 25-та минута на срещата те вече бяха отправили цели 12 удара, 6 от тях точни.

Втората част на двубоя предложи промяна на темпото и изведнъж азерите започнаха да притискат вторите в света. След два отменени гола на домакинския тим логичното все пак се случи. В 72-та минута Рамил Шейдаев намери Тамкин Халилзадех, който не сбърка, за да обърка напълно плановете на Хърватия.

По този начин момчетата на Златко Далич събраха актив от 10 точки, с който останаха на първото място в класирането. Това обаче може да се промени тази вечер, ако Унгария съумее да победи Словакия като домакин.