Световните вицешампиони от Хърватия показаха, че са забравили окончателно лошата стъпка срещу Унгария в началото на евроквалификациите. "Шахматистите" си изкараха яда на Словакия, при това като гости, и съсипаха съперника с 4:0 пред собствените му фенове. 

Никола Влашич, Иван Перишич, Бруно Петкович и Деян Ловрен изковаха успеха за големия фаворит в групата и така той продължава да преследва лидера Унгария, който обаче така и не допуска грешна стъпка в тези квалификации и стои на върха. 

Първата част на двубоя в Търнава премина равностойно, а по всичко изглеждаше, че няма да има и голове. Но в 45-та минута нулевото статукво приключи. Тогава Марсело Брозович пусна хубав пас за Никола Влашич, той напредна и от дистанция разстреля вратаря за 1:0. При този резултат приключи и първата част. 

А всичко приключи секунди след началото на второто полувреме. При първата си атака хърватите дръпнаха с 2:0, когато Анте Ребич намери пред наказателното поле Иван Перишич, той стреля силно, топката се отклони в гредата и се озова в мрежата за 2:0. 

Това пречупи словаците и до края на мача съперниците им се забавляваха. Те оформиха класиката в 72-та минута, когато Бруно Петкович се разходи като на парад през защитата на домакините и с лек удар преодоля стража за 3:0. 

Остана време и за четвърти гол в мача. Той падна в 89-та минута, когато Ведран Чорлука центрира от десния фланг, Деян Ловрен стигна до топката с глава, докато падаше и в крайна сметка наниза топката в мрежата за 4:0 и сложи точка на спора. 

В другия мач от групата тази вечер Уелс победи с много мъка Азербайджан като домакин, а за кой ли път герой беше Гарет Бейл. Звездата на Реал Мадрид донесе успеха на тима си в 84-та минута, след като преди това Махир Емрели беше изравнил за азерите в 59-та минута. А автогол на Павло Пашаев сложи началото на всичко в този мач в 26-та минута, за да се стигне до драматичната развръзка. 

След всичко случило се в Кардиф и Търнава, на върха на класирането в групата остана Унгария с пълен актив от 12 точки, а с 9 е Хърватия. С по 6 са Словакия и Уелс, а на дъното е Азербайджан без никакъв актив досега.