Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт заяви на днешната си пресконференция, че поема пълна отговорност за решението да остави извън състава Рахийм Стърлинг за квалификацията с Черна гора в четвъртък, но изрази опасения за напрежение сред останалите в редиците на „трите лъва“.

Нападателят на Манчестър Сити не попадна в групата за домакинството на черногорците на „Уембли“ след спречкване с Джо Гомес от Ливърпул на тренировъчното игрище „Сейнт Джордж‘с Парк“. Двамата се изправиха един срещу друг на „Анфийлд“ в неделя, където „гражданите“ отстъпиха на мърсисайдци с 1:3, а Гомес се появи като резерва в края. Саутгейт сподели в свое изявление, че решението му е било подкрепено от „съгласието на целия състав“.

Но наставникът на англичаните изясни, че поема отговорност за взетото решение. „Разговарям с целия ми щаб и лидерите в отбора, но в крайна сметка аз съм мениджърът. Няма да навлизам в подробности относно инцидента, няма какво да се извлече от него. В края на краищата, аз трябва да намеря правилното решение за групата. Това е трудно, искаш да си справедлив с всички играчи. Невинаги ще съм прав, но аз съм селекционерът“, обясни той.

Няколко версии относно случилото се вече циркулираха в медийното пространство във Великобритания и Саутгейт каза, че е разочарован от изтеклата информация. „От моята гледна точка, вече сме оставили това зад гърба си, но очевидно има информация, която се разнася в медийното пространство, която е последица от английския национален отбор. Това е трудно и е нещо, за което трябва да се замислим. Изтича информация и аз трябва да се справя с това. Всеки играч имаше възможността да говори с мен, ако поиска“, завърши той. /БГНЕС