Селекционерът на Англия по футбол Гарет Саутгейт заяви, че нападателят Рахийм Стърлинг няма да бъде използван в европейската квалификация с Черна гора в четвъртък след създалите се проблеми на тренировка.

Според медиите, Стърлинг е участвал в разправия и сблъсък със съотборника си Джо Гомес по повод неделното дерби между Ливърпул и Манчестър Сити от Висшата лига, спечелено от червените с 3:1.

"Можем да потвърдим, че Рахим Стърлинг няма да се смята за част от отбора за мача с Черна гора от европейските квалификации заради скандал в зоната на отбора на Сейнт Джорджс Парк днес, се казва в официално съобщение на ФА.

Самият селекционер заяви, че е взел това решение за доброто на отбора, а Англия се нуждае от точка, за да си гарантира класирането на Евро 2020.

"Едно от големите предизвикателства и силни страни за нас е, че успяхме да отделим съперничеството на клубно ниво от националния отбор, заяви Гарет Саутгейт по темата, цитиран от официалната страница на ФА.

"За съжаление емоциите от неделното дерби са все още горещи и в главите на футболистите. Моето усещане е, че взехме правилното решение за доброто на отбора и за интереса на отбора.

"Сега, когато решението е взето със съгласието на целия състав, е важно да подкрепим играчите и да се съсредоточим върху мача, който ще се състои в четвъртък вечерта, добави мениджърът.

Вестник "Дейли Мейл" първи съобщи за инцидента, който е ескалирал по време на тренировката в Бъртън он Трент, по-малко от денонощие след мача. Вестникът съобщава, че "Стърлинг се опитал да хване Гомес за врата след пристигането му в столовата на играчите". Именно за това футболистът на Сити е смятан за виновник и провокатор на инцидента.

Идната неделя англичаните гостуват на Косово в последния си мач за EURO 2020, в който Стърлинг може да участва.