Селекционерът на Уелс Райън Гигс призна, че отборът се намира в неизгодна ситуация в квалификациите за Евро 2020 след вчерашното поражение от Унгария, което бе второ поредно за "драконите".

Полуфиналистът от последното Европейско първенство загуби с 0:1 в Будапеща и остава с три точки от първите си три мача, като вече изостава с цели шест от лидера Унгария.

Развоят на вчерашния двубой можеше да бъде и различен, но звездата на тима Гарет Бейл пропусна отлична възможност за гол при резултат 0:0.

"Разочарован съм, въпреки че не мога да искам повече откъм желание. Момчетата дадоха всичко от себе си, но и в двата мача (б.а. загубата от Хърватия с 1:2) създадохме положения, но не ги вкарахме. Дали е въпрос на концентрация или качества, но да вкараме само един гол в двата мача е абсурдно", коментира Гигс след срещата.

"Сега трябва да спечелим повечето от оставащите си мачове. Все пак сме изиграли мач по-малко. Трябва да тръгнем нагоре в класирането и мисля, че всички отбори ще губят точки. Вече зависим и от резултатите на другите, но важното за нас е да започнем да печелим", допълни треньорът на Уелс.

За Уелс предстои домакинство на Азербайджан на 6 септември, докато в следващия си мач Унгария приема Словакия на 9 септември. /БГНЕС