Хърватия победи Уелс с 2:1 в мача от третия кръг квалификационна Група Е за Евро 2020. По този начин сребърните медалисти от Мондиал 2018 натрупаха актив от 6 точки и оглавиха временното класиране.

„Драконите“ са трети с 3 пункта.

Двубоят започна злощастно за Уелс, който си отбеляза автогол в 17-ата минута. Александър Лоурънс имаше малшанса да отбележи в собствената си мрежа и така хърватите излязоха напред – 1:0.

Андрей Крамарич отправи обещаващ удар в 36-ата минута, но топката прелетя над напречната греда. В заключителните минути на първата част, играчите на Уелс организираха обещаваща атака. Доминик Ливанкович реагира отлично и отказа Уил Воукс.

След почивката гол на Хърватия не бе зачетен заради засада, но в 48-ата минута преднината на Хърватия бе удвоена. Иван Перишич се възползва от разбъркване в наказателното поле и направи 2:0.

Бейл и компания намалиха пасива си в 77-ата минута, след като Дейвид Брукс бе оставен непокрит и от границата на пеналта направи 1:2.

В оставащите минути до края на мача Хърватия бе по-активният тим на терена. На два пъти положения се разкриха пред Андрей Крамарич, но резултатът остана непроменен.