Президентът на Испанската футболна лига Хавиер Тебас не се зае с категоричен отговор дали първенството ще успее да завърши. Все пак той заяви, че е оптимист, че шампионатът в Ла Лига ще бъде завършен. В момента първенството е спряно заради пандемията от коронавирус.

„Вярвам, даже съм убеден, че сезонът в Ла Лига ще се доиграе. В постоянен контакт съм с колегите от Германия и Италия и се опитваме да подредим календара, доколкото е възможно“, заяви Тебас в ефира на „Cadena COPE“.

“Най-вероятно то (б.р. - Европейското първенство) ще бъде отложено. Да видим какво ще се реши във вторник“, добави той, визирайки срещата на УЕФА с представители на 55-те федерации.

„Ако не завършим сезона в Ла Лига, ще имаме сериозни проблеми, защото клубовете ще загубят много пари. И не само малките клубове са потърпевши – големите също, защото те играят и в евротурнирите и плащат по-високи заплати“, каза още шефът на футбола в Испания.

„Футболът е спортната индустрия, която върти най-много пари в света – повече от НБА, НФЛ и каквото друго там“, завърши Тебас.

Той обаче призна, че двама служители в централата са диагностицирани с COVID-19 и, че 95% от персонала на Ла Лига работи от вкъщи.