Италианският футболен съюз продължава да мисли как точно да протече първенството от Серия А, след като утихне „бурята” от разразилия се коронавирус. В калчото трябва да се изиграят още девет мача, като шефовете на Ботуша смятат, че ако играта стартира на 2-и май, то до 30-и юни може да се изиграят всички срещи, включително да има и пет дати за мачове от европейските турнири.

Няколко източника, включително La Repubblica и Gazzetta dello Sport твърдят, че новият календар се изготвя вече, за да може да се реагира бързо, след като пандемията спре. Официалната информация от Италия е, че футболът ще се завърне на 3-и април, но вече 11 играча от страната са тествани като позитивни, а държавата е със затворени граници.

Най-ранният вариант, в който футболът на Ботуша може да продължи е от 2-и май, като тренировките да започнат от средата на април.  Президентът на италианския футбол Габриеле Гравина предупреди, че сезонът трябва да приключи до 30-и юни, ако ли не, в противен случай трябва да се играят плейофни елиминаци за определеня на шампиона и изпадащите.

Купата на Италия по всичко личи, че ще бъде жертвана, като тя ще продължи по план за новия сезон.