Холандия обърна Северна Ирландия с 3:1 в последните 10 минути на евроквалификацията, играна в Ротердам. Две от попаденията паднаха в добавеното време на срещата. С победата "лалетата" се изравниха по точки с Германия и Северна Ирландия на първото място в групата.
 
Гостите поведоха в 75-ата минута с гол на Джош Магенис. "Лалетата" изравниха в 80-ата минута Мемфис Депай, а в 5-минутното продължение отбелязаха още две попадения чрез Люк де Йонг и Мемфис Депай. 
 
Oчаквано двубоят започна с по-активна игра на "лалетата" и още във 2-ата минута Върджил Ван Дайк опита да изненада вратаря от дистанция, но топката премина твърде далеч от лявата греда. Четири минути по-късно Френки де Йонг засече центриране от ъглов удар, но ударът му с глава беше блокиран. Гостите стигнаха до първата си възможност пред вратата на Силесен в 23-ата минута, но шутът на Пади Макнеър срещна бранител. В тези минути предимството на холандците в притежанието на топката беше значително, но те така и не стигнаха до чисто голово положение. До почивката Мемфис Депай и Дейли Блинд пробваха опасни центрирания, но защитата на Северна Ирландия се справи. В последната минута на първата част вратарят Бейли Пийкок-Фаръл отрази удар с глава на Жоржиньо Вайналдум от точката на дузпата.
 
В началото на второто полувреме топката се задържаше по-често в половината на "лалетата", но центриране на Джордж Сейвил и удар на Стивън Дейвис не затрудниха тима на Куман. Ръйън Бабел внесе напрежение пред вратата на гостите в 57-ата минута, но защитата на гостите се справи. В 69-ата минута Стивън Бергвайн получи отличен пас във вратарското поле, но не уцели добре топката и за вратаря Бейли Пийкок-Фаръл не бе проблем да улови. Шут на Жоржиньо Вайналдум в 73-ата минута бе блокиран от защитник. 
Две минути по-късно северноирланците шокираха домакините. Грешка в защита позволи на Стюърт Далас да сложи топката на главата на Джош Магенис и той не сгреши за 0:1.
Реакцията на "лалетата" бе убийствена. В 80-ата минута Дониел Мален пусна отличен пас към Мемфис Депай, който изравни с прецизен удар. Голът окрили домакините, които продължиха да атакуват яростно и това даде резултат във втората минута на добавеното време. Настойчивостта на Люк де Йонг бе увенчана с нов гол, след като отблизо прати топката във вратата за 2:1.Две минути по-късно Депай получи подаване от Френки де Йонг и с майсторски диагонален шут оформи крайното 3:1.
 
В другия мач от групата Беларус и Естония завършиха 0:0.
 
ХОЛАНДИЯ - СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ 3:1
 
Голмайстори: 0:1 Джош Магенис 75, 1:1 Мемфис Депай 80, 2:1 Люк де Йонг 90+2, 3:1 Мемфис Депай 90+4
 
ХОЛАНДИЯ (4-3-3): Яспер Силесен - Дензъл Дъмфрийс (78 - Люк де Йонг), Матайс де Лихт, Вирджил ван Дайк, Дейли Блинд - Жоржиньо Вайналдум, Мартен де Роон (66 - Дони ван де Бек), Френки де Йонг - Стивън Бергвайн, Мемфис Депай, Раян Бабел (66 - Дониел Мален)
Селекционер Роналд Куман
 
СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ (4-3-3): Бейли Пийкок-Фаръл - Майкъл Смит, Крейг Каткарт, Джони Еванс, Шейн Фъргюсън - Кори Еванс, Стивън Дейвис, Джордж Савил (83 - Джордан Томпсън) - Патрик Макнейр, Кайл Лаферти (67 - Джош Магенис), Стюарт Далас
Селекционер Мартин О'Нийл
 
Жълти картони: Мемфис Депай; Бейли Пийкок-Фаръл, Джони Еванс, Майкъл Смит