Селекционерът на Холандия Роналд Куман предупреди своите играчи да не подценяват Германия в предстоящата в неделя европейска квалификация.

Световните шампиони от 2014-а претърпяха огромно разочарование в Лигата на Нациите, след като завършиха последни в група с Холандия и Франция.

Йоахим Льов пък е силно критикуван, след като изненадващо обяви, че Томас Мюлер, Жером Боатенг и Матс Хумелс вече не попадат в плановете му. Бундестимът бе освиркван на почивката на равенството 1:1 в контрола със Сърбия в сряда във Волфсбург.

В същото време "лалетата" са в серия от пет мача без загуба, а освен това стартираха евроквалификациите с 4:0 над Беларус.

Селекционерът Роналд Куман е убеден, че тимът на Льов не трябва да бъде подценяван като освен това вижда сходства с неговата собствена ситуация, когато пое Холандия миналата година.

"Ако не губиш дълго време, идва момент, в който ще загубип, дори и да искаме да останем в победната серия", заяви Куман пред медиите.

"Ако сравним двата състава, при нашия е по-ясно. Нашите играчи изглеждат по-уверени, понякога дори бяха малко арогантни срещу Беларус. Но осъзнаваме, че сега трябва да сме в най-добрата си светлина, защото Германия има много добри играчи, които могат да направят живота ни тежък."

"Разбира се, има сходства. Те обновяват състава, опитват различни схеми. Аз също започнах с петима защитници, но променихме към различна система, която засега ще запазим."

"Опитваме да развиваме млади играчи, това е, което и Германия прави сега. Може би е по-лесно да започнеш с нови играчи отколкото да се сбогуваш с по-старите играчи - това се случи в Германия. Мюлер, Боатенг и Хумелс все още играят на най-високо ниво. Но това е техен проблем."