Президентът на Сърбия Александър Вучич коментира големия крах за сръбския национален отбор. Както е известно, западните ни съседи се провалиха отново да се класират за Европейско първенство през 21-и век, след като Шотландия победи опонента си след дузпи в Белград.

„Виждате, че ние не сме сред 24-те най-добри отбора, които могат да играят футбол в Европа. Всеки един от нас знае, че ние трябва да се подобрим, а затова е нужно и добри играчи”, каза Вучич, след което коментира политическата си визия за футбола.

По балкански: Резил за Сърбия, селекционерът обвини всички

„Гледах мача и съжалявам. Имам обаче новини, които ще са добри за някои хора. Наш дълг е да променим нещата в дълъг период от време. Преди шест години играхме на тартанови игрища, а сега вече тренираме на трева. Трябва да строим нови стадиони и да върнем хората по стадионите. Нужно е да направим стройна и по-сериозна организация, да подобрим качеството си. Ще инвестираме сериозно в инфраструктурата за предстоящите поколения”, подчерта Вучич.

Той също така сподели, че в следващия период 8 милиона евро ще бъдат инвестирани в „малките спортове”. От атлетиката до борбата, но също така за хандбал, водна топка. Ще се вземе под внимание и баскетбола и волейбола.

„Например, всеки хандбален клуб при нас получава 5,5 милиона динара годишно, което е 50 хиляди евро. Това не е достатъчно. Във второто ниво на този спорт е един милион динара. Същото е за женската волейболна лига, както и водната топка при мъже и жени. Ако дадем по 300 хиляди евро на хандбала, това ще е добре”, завърши президентът на Република Сърбия.