В Сърбия явно са си вярвали прекалено, че ще се класират на Европейското първенство, защото отпадането предизвика вълна от коментари и реакции. Легенди на Цървена звезда като Станислав Караси обвини селекционера Любиша Тумбакович, че не е подбрал правилните играчи. Някои медии пък отбелязват, че дори държави като Албания и Северна Македония имат участия на Европейско първенство, докато от 20 години Сърбия е черно петно на картата на този турнир.

След поражението от Шотландия след дузпи, Тумбакович реагира остро, предпочете да говори кратко и дори се скара с журналист, който го попита дали ще си подаде оставката след провала.

Шотландия го направи, зашлеви Сърбия и е на UEFA EURO 2020!

"Въпросите за моята оставка се поставя от първия ми ден с отбора. Ако бяхме се класирали на Европейското първенство, аз тогава трябваше ли да ви питам дали вие ще си подадете оставката? Сам можете да се сетите, нали?, отговори Тумбакович.

След това други репортери му зададоха въпрос за самия мач и защо Сърбия не е спечелила.

"Бих искал да мога да ви дам конкретен отговор. Истината е, че с поведението ни и с това, което играхме през първото полувреме, не може да ни донесе желания резултат. А в края на мача, когато трябва да се натиска, 0:1 много ни тежеше. Трябва да призная, че имахме и късмет да изравним в края и да получим продълженията. Но тези допълнителни 30 минути, които имахме за победа, малко показахме какво искаме. А дузпите- това е рулетка и както се случи, коментира Тумбакович поражението от Шотландия.

След това обаче призна, че е ядосан и на футболистите, които явно са го подвели.

"Играчите не успяха да изпълнят задачите. Има няколко причини. Когато направим анализа, ще разберем конкретно какво точно трябва да се промени или отстрани. Но и противникът се наложи. Проведоха мача така, както им беше удобно на тях. Също така имаха и своята вечер.

Мачовете от този тип са трудни, психологически натискащи. Тази роля на фаворит, дори когато играете у дома без публика, го прави още по-трудно. Когато се вижда, че нищо от необходимото не е реализирано по отношение на игра, ангажираност, боен дух, тогава се получава и такъв отрицателен резултат, обясни още селекционерът на Сърбия.