Йоаким Льов: За младия ни отбор ще е голямо изпитание
(Германия е в група с Франция и Португалия)
 
И аз мисля, че сме в групата на смъртта. Мачовете в Мюнхен ще станат празник на футбола. Всички ги очакваме с нетърпение.  За нашия млад отбор това първенство ще бъде голямо изпитание, но мотивацията ще бъде огромна. Това е нашата награда за спечелването на квалификационната група.
 
Гарет Саутгейт: Играчите ни пораснаха и узряха  
(Англия е в група с Чехия и Хърватия)
 
Мачовете на "Уембли" са много специални за нас, затова очакваме първенството с нетърпение. Хърватия има класни халфове, така че ни очаква страхотен мач. В последните два квалификационни цикъла играхме с много млад състав и затова трябва да сме сигурни, че ще имаме правилния баланс на финалите. Много от нашите млади играчи вече пораснаха и узряха. 
 
Луис Енрике: Трябва да сме уверени  
(Испания е в група с Полша и Швеция)
 
Не може да се каже, че сме фаворити. По-скоро сме в групата на фаворитите, имайки предвид резултатите. Трябва да покажем, че сме уверени и това е моя отговорност. Билбао има един от най-красивите стадиони в Европа заедно с Уембли. Той е просто невероятен. Ще имаме огромна подкрепа и се надявам на страхотен турнир.
 
Роберто Манчини: Радвам се, ако другите се страхуват от нас 
(Италия е в група с Уелс, Турция и Швейцария)
 
Харесвам жребиите, обичам емоциите, свързани с тях. На финалите  няма слаби противници. Мисля, че имаме много равностойна група. Радвам се, ако другите отбори се страхуват от нас след добрите игри в квалификационния цикъл. Наясно сме обаче, че трябва да продължим да работим усилено. Имаме малко предимство - играем у дома. Уелс има добри играчи, много от тях играят във Висшата лига. Това е солиден отбор, който не е лесно да се победи.
 
Станислав Черчесов: Два минуса правят плюс
(Русия е в група с Белгия, Финландия и Дания)
 
Първият мач ще е у дома срещу фаворита Белгия - това е малък минус. В последния мач ще гостуваме на Дания в Копенхаген - и това е малък минус. Но както казват, два минуса правят плюс. 
 
Роберто Мартинес: Русия умее да променя стила си
(Белгия)
 
Русия има интересен отбор, който умее да променя стила си. В квалификациите срещу нас тимът изигра две различни срещи, във втората показаха много атакуващ футбол. Всички помним Русия от световното първенство, мачът с Испания например.