Националният отбор на България ще срещне в група "F" домакина Германия, световния шампион Франция и европейския шампион Португалия, ако преодолее плейофите и се класира за Евро 2020, отреди тегленият в Букурещ жребий.

До класирането си за самото европейско обаче България ще трябва да се справи първо с Унгария, а след това и с победителя от мача между Исландия и Румъния.

Мачът на откриването на Евро 2020, което ще бъде на 12 юни в Рим, ще противопостави домакина Италия на Турция. В група "А" попаднаха още отборите на Швейцария и Уелс.

В група "В" домакините Русия и Дания се събраха с отборите на Белгия и Финландия.

Като най-лека се очертава група "С", в която са Украйна, Холандия, Австрия и един измежду Грузия, Северна Македония, Косово и Беларус.

Съперниците на България в квалификациите за Евро 2020 Англия и Чехия се събраха отново в група "D". Там е и финалистът от последното световно първенство Хърватия. а четвъртият тим ще бъде победителят от поток "С", състоящ се от Шотландия, Израел, Норвегия и Сърбия.

Завързана се очертава битката в група "Е", където домакинът Испания ще срещне Полша, Швеция и победителя от поток "В", който ще бъде един от Ирландия, Северна Ирландия, Босна и Херцеговина или Словакия.