Съставът на Германия успя да превъзмогне тежката загуба от Холандия у дома преди три дни и днес успя да победи Северна Ирландия в Белфаст с 2:0. Головете да тима на Йоаким Льов отбелязаха Марсел Халстенберг в 48-ата и Серж Гнабри в добавеното време на мача.

Още от самото начало на двубоя домакините наложиха натиск и накараха германците да се приберат в по-задни позиции. В 7-ата минута Тони Кроос сгреши и Конър Уошингтън излезе сам срещу Мануел Нойер, но капитанът на немците спаси.

В 22-ата гостите поискаха дузпа, след като Юлиан Брант стреля и топката се отби в прибраната към тялото ръка на Джони Еванс. Съдията Даниеле Орсато прецени, че няма причина да отсъжда наказателен удар.

Пет минути по-късно германците отново поискаха 11-метров наказателен удар, след като Тимо Вернер шутира и топката се спря в дясната ръка на Карткар, която обаче този път не беше прилепена към тялото. Отново обаче реферът подмина ситуацията.

В 38-ата минута централният защитник на Германия Матиас Гинтер получи контузия и беше заменен от Джонатан Та.

В 45-ата минута Нойер не успя да се намеси добре при едно центриране в малкото наказателно поле и настана разбъркване, при което Уошингтън пропусна да открие за домакините. В добавеното време на първата част Вернер беше изведен сам срещу стража на домакините, но Пийкок-Фаръл отрази.

Второто полувреме започна с пропуск на Лукас Клостерман за Германия, който в 47-ата минута стреля слабо.

Минута по-късно той се реваншира, като подаде към своя съотборник в РБ Лайпциг Марсел Халстенберг, който отбеляза страховито воле с левия крак и кълбото влетя неспасяемо в мрежата за 1:0 за Германия.

В 52-ата гостите изпуснаха нов шанс, след като Гнабри стреля от добра позиция в аут. Веднага след това Вернер изстреля топката в долния ляв ъгъл на Пийкок-Фаръл, но той успя да се намеси и изби.

В 56-ата Марко Ройс стреля от фал, но и този път стражът на елитния Бърнли се намеси блестящо. В 61-вата минута се стигна до дискусионна ситуация в наказателното поле на германците. Пади Макнеър претендираше за дузпа за нарушение на Тони Кроос срещу него, но съдията беше категоричен – няма дузпа. В 68-ата минута Кай Хаверц се размина с топката пред вратата на Ирландия. Футболистът на Байер Леверкузен пропусна още веднъж в 84-ата минута.

В крайна сметка германците затвърдиха победата си с втори гол в добавеното време на срещата, когато отбеляза Серж Гнабри, след асистенция на Хаверц.

В другия двубой от групата Холандия разби Естония като гост с 4:0.

С тази победа Германия застава начело в група С, с актив от 12 точки, колкото имат и ирландците. В следващия си двубой „маншафта“ гостува на Естония. Северна Ирландия пък също ще гостува, но на Холандия.