Една от големите класики на Стария континент между Германия и Холандия поднесе за пореден път огромна порция футболно зрелище на зрителите. На стадиона в Хамбург гостите си тръгнаха с успеха 4:2, а в този мач имаше много емоции и много прекрасни моменти. 

В задъханата битка двата тима не оставиха нито секунда на привържениците си да скучаят и оправдаха абсолютно всички очаквания за енергична и заплетена развръзка до самия край. А в нея германците поведоха, холандците стигнаха до пълен обрат, за да бъдат попарени около четвърт час преди края. 

Серж Гнабри откри за домакините в началото, но с два бързи гола малко след почивката на Френки де Йонг и автогол на Йонатан Та, "лалетата" обърнаха всичко в своя полза. Но в 73-та минута Тони Кроос изравни от дузпа и така сякаш извоюва поне точката на тима си. Но не така мислеше дебютантът Дониел Мален, който донесе трите точки на тима от Ниската земя в 79-та минута. В края Жоржиньо Вайналдум само оформи резултата. 

Мачът започна във вихрено темпо и ситуациите се редуваха една след друга. В самото начало Мемфис Депай пропусна страхотен шанс за гостите, докато домакините бяха точни при първата си опасна атака. В 9-та минута Лукас Клостерман се озова на скорост зад защитата на съперника и напредна в наказателното поле. 

Ударът му тогава от изгодната позиция беше отразен от Яспер Силесен, но на перфектното място за добавка се озова Серж Гнабри, който прати топката неспасяемо в ъгъла на вратаря за 1:0. Тази развръзка отприщи и страхотните моменти до края на мача. 

Мемфис Депай и Дейли Блинд изпуснаха да изравнят за "лалетата" до почивката, а Серж Гнабри и Тони Кроос не бяха точни за германците. Най-чистата възможност до почивката пропусна Марко Ройс в 42-та минута, когато от наказателното поле не успя да преодолее Силесен. Така полувремето приключи с гол аванс за Бундестима. 

Двуострата игра продължи и след почивката. Нико Шулц пропиля невероятен шанс за германците в 52-та минута, а малко след това Жоржиньо Вайналдум върна жеста от състава на гостите. Но те налитаха и нямаше как да не стигнат до попадението. 

Това се случи в 56-та минута, когато при страхотен пробив на Райън Бабел топката стигна до Френки де Йонг в наказателното поле, той умно се освободи и стреля безпощадно в мрежата на Мануел Нойер, за да направи 1:1. 

А само минутки след това настъпи и пълният обрат. При един корнер Върджил ван Дайк се извиси и стреля мощно с глава, но Мануел Нойер изби. При добавката Райън Бабел стреля към вратата, Йонатан Та се намеси и прати топката в мрежата си, за да стане 2:1 в полза на гостите. 

Но това далеч не беше всичко в този страхотен мач. В 71-та минута Матайс де Лихт игра с ръка в наказателното поле и реферът посочи бялата точка, без да се колебае. От 11-те метра Тони Кроос не сбърка и изравни, като остави надеждите на домакинските фенове за нов обрат. 

Но не би. Холандците налитаха все по-опасно, Дониел Мален изпусна няколко възможности, но се реабилитира в 79-та минута. Тогава 20-годишният дебютант от състава на Аякс получи страхотен изввеждащ пас от Жоржиньо Вайналдум и с хладнокръвно изпълнение препарира Мануел Нойер - 3:2. 

Последва мощен натиск на Германия, но контрите на "лалетата" бяха взривоопасни. И при една от тях в продължението на редовното време всичко приключи. Тогава Вайналдум беше изведен зад защитата и с прекрасен изстрел под плонжа на Нойер направи крайния резултат 4:2. 

В последните секунди Серж Гнабри можеше да върне едно попадение, но тресна гредата и така всичко приключи. След тази развръзка германците са втори с 9 точки, на три зад лидера Северна Ирландия. Холандците са с 6 точки на третата позиция, но с мач по-малко и с предимство в преките двубои с Германия.