Отборът на Белгия разби състава на Шотландия с 4:0 насред Глазгоу. Над всички в мача беше звездата на Манчестър Сити Кевин де Брюин, който направи хеттрик от асистенции и отбеляза последния гол в двубоя.

Гостите отбелязаха три гола още през първото полувреме и на практика решиха мача още на почивката.

 В 9-ата минута организираха отлична контраатака, за да открият резултата. Кевин Де Брюин напредна и подаде за непокрития Ромелу Лукаку, който отбеляза безпроблемно за 0:1.

В 24-ата минута резултатът стана 0:2. Де Брюин центрира след едно разиграване от корнер и Томас Вермален, с глава, отбеляза.

В 32-ата „червените дяволи“ отбелязаха и трети гол. Де Брюин центрира от корнер и в наказателното поле защитникът на Тотнъм Тоби Алдервейлд се разписа с глава, след като топката се отклони от напречната греда и влезе в мрежата.

През втората част гостите намалиха оборотите и стигнаха до само още един гол.

В 82-ата се разписа и самият Де Бройне . Той получи пас на границата на наказателното поле и с диагонален удар по земя изстрлея топката във вратата за крайното 0:4.

Белгия продължава да води убедително в група I и вече събира актив от 18 точки. Головата им разлика също е забележителна - 19 вкарани и едва един допуснат гол. Шотландия са пети с шест точки.

Следващите мачове за състава на Роберто Мартинес са домакинство на Сан Марино и гостуване на Казахстан. Шотландия пък ще гостува на Русия, преди да приеме Сан Марино.