Един от най-силните европейски отбори в момента Белгия претърпя неочаквани трудности в гостуването си на Сан Марино. "Червените дяволи" все пак съсипаха с 4:0 тоталния аутсайдер на Стария континент, но дълго време не можаха да разбият бетона му. 

Всъщност, храбрите играчи от малката апенинска държава удържаха нулевото равенство чак до 43-та минута, когато Миши Батшуай най-после се разписа от дузпа. И всичко приключи. След почивката Дрийс Мертенс, Насер Шадли и отново Батшуай оформиха погрома за аматьорите. 

От първата минута на мача белгийците налитаха да търсят гола, но Аднан Янузай, Миши Батшуай и кой ли още не се скъсаха да пропускат. Домакините се бранеха, но в 43-та минута Мирко Палаци игра с ръка в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. От нея Батшуай беше точен и на практика всичко свърши като интрига. 

Второто успокоително попадение за "червените дяволи" дойде в 57-та минута, когато Насер Шадли подаде на празна врата за Дрийс Мертенс и той просто нямаше как да пропусне. Така стана 2:0 и играчите на Сан Марино само се чудеха с колко гола в мрежата ще си тръгнат от този мач. 

В 63-та минута резултатът стана класически, когато Яник Ферейра-Караско от чиста позиция тресна гредата, но Насер Шадли беше на точната позиция, за да направи добавката и да направи 3:0. След тази развръзка белгийците драстично намалиха оборотите. 

Но въпреки това се скъсаха да пропускат, а Ферейра-Караско беше най-активен в това упражнение. Все пак в последната минута на продължението той се реабилитира с асистенция за Батшуай, който вкара втория си гол в мача и оформи крайното 4:0. 

В другия късен мач от групата Русия измъкна победата в тежкото гостуване на Шотландия, при това след пълен обрат. Джон МакГин откри за "гайдарите" още в 11-та минута, но в 40-та Артьом Дзюба изравни и това предвеща страхотно второ полувреме. 

Час след началото на мача ветеранът Юрий Жирков сътвори пълния обрат и оформи крайното 2:1, след което руснаците продължиха да дишат във врата на Белгия със своите 9 точки. "Червените дяволи" са с 12 на първото място. Трети изненадващо е Казахстан със 7, а Шотландия остава с 6.