Селекционерът на Холандия Роналд Куман заяви, че новата вълна от млади таланти, които искат да попаднат в титулярния състав на „лалетата“, означава, че някои от утвърдените титуляри трябва да се борят за мястото си на предстоящото Европейско първенство.

Холандците разгромиха Естония с 5:0 във вторник вечер в двубой, в който за Куман дебютира впечатляващото дуо на АЗ Алкмаар – 20-годишният Калвин Стенгс и 18-годишният Майрон Боаду, който вече има 17 гола в 24 мача на национално и клубно ниво през кампанията.

„Щеше да бъде странно, ако всичко бе изяснено срещу Естония в една вечер. Предстоят ни още шест месеца. Разполагаме с много млади играчи, които ще бъдат с половин година по-възрастни тогава. Всеки трябва да се бори за титулярното си място“, сподели той за местната телевизия NOS.

Куман добави, че през март месец тимът ще изиграе две приятелски срещи, които ще повлияят за избора му на състав. Той приветства и жеста от страна на капитана и реализирал хеттрик снощи срещу естонците Жоржиньо Вайналдум и Френки де Йонг при отпразнуването на първия му гол, държейки ръцете си и посочвайки цвета на кожата си.

Той идва след расисткия инцидент от Втора дивизия на Холандия, при който Ахмад Мендеш Морейра бе обект на нападки по време на мача между Екселсиор и Ден Бош. Вайналдум говори за случилото се преди началото на двубоя с Естония.

„Джини каза нещо за инцидента в съблекалнята преди началото на мача. Той заяви, че се чувства щастлив с холандския тим, където този проблем не съществува. Страхотно е да се види подобно нещо“, завърши той. /БГНЕС