Отборът на Холандия не срещна трудности в последната си евроквалификация и победи с 5:0 Естония. Така „лалетата“ завършват на втора позиция в група „С“ с актив от 19 точки, на две по-малко от победителя в групата Германия, който също показа мускули и разчлени Северна Ирландия с 6:1.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een heerlijk einde van een mooi 2⃣0⃣1⃣9⃣ #NEDEST #TheNewWave

Публикация, споделена от OnsOranje (@onsoranje) на

Над всички в двубоя беше халфът на европейския шампион Ливърпул Джорджиньо Вайналдум, който отбеляза хеттрик и завършва тази кампания с осем гола в седем срещи.

Именно той откри резултата още в шестата минута. Куинси Промес качи топката на главата на Вайналдум в наказателното поле и тя влетя в мрежата на Сергей Лепметс.

В 19-ата минута 9-Мемфис Депай центрира към Нейтън Аке, който с глава покачи на 2:0.

В 66-ата минута Калвин Стренгс отне топката от Карол Метс и това позволи на Вайналдум да излезе сам срещу вратаря и не сбърка, правейки резултата 3:0.

Полузащитникът оформи своя хеттрик в 78-ата минута, след като бе изведен от Стренгс и напредна към вратата на Лепметс, преодоля защитник и стреля точно за 4:0.

Три минути преди края на срещата Кевин Строотман изведе по страхотен начин 18-годишният Мирон Боаду, който оформи и крайния резултат от 5:0.