Отборът на Косово изненада Чехия и победи с 2:1 в първия мач от новата доза квалификационни мачове за Евро 2020. Чехите поведоха в 16-а минута чрез Патрик Шик, но домакините обърнаха за 2:1 с голове на Ведат Мауриджи и Валон Бериша.

Резултатът бе открит  в 16-а минута, когато чрез страхотна извеждаща топка Якуб Янкто освободи Патрик Шик в наказателното поле, а нападателят изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата.

Само четири минути по-късно Ведат Муриджи направи резултата 1:1. Нападателят бе изведен от Елбасан Рашани и демонстрира брилянтно хладнокръвие, промушвайки топката от вътрешността на наказателното поле.

В 24-ата минута Берсант Селина пусна топката от свободния удар в гъсто населеното наказателно поле. Амир Рахмани успя да се пребори за топката, но я изпрати с глава встрани от лявата греда.

В 32-ата Патрик Шик се стрелна в наказателното поле след хубава индивидуална акция. Той вдигна поглед и опита прострелен удар в долния десен ъгъл, но вратарят на Косово Ариянет Мурич направи страхотно спасяване.

В 60-ата минута защитникът на Косово Амир Рахмани си спечели достатъчно пространство в наказателното поле, за да засече топката от ъгловия удар, но отиграването му с глава към десния ъгъл бе превъзходно отразено от вратарски плонж.

В 67-ата минута Косово завърши пълния обрат в мача и направи резултата 2:1. Валон Бериша центрира от ъглов удар, намирайки Мергим Войвода в наказателното поле. Той, от своя страна, с брилянтен завършек закова топката в горния ляв ъгъл.

В 84-ата минута Чехия изпусна невероятен шанс да изравни резултата. Михаел Кръменчик беше в добра позиция в наказателното поле, но не успя да достигне подаването, което бе предназначено за него.

Минута по-късно Мартин Долежал стреля под напречната греда от наказателното поле, но вратаря Ариянет Мурич прояви уникален рефлекс и изби топката встрани.

Така Косово вече има 8 точки и води във временното класиране в нашата квалификационна група А за Евро 2020. Чехия е на трето място с равен брой точки със състава на Англия, на който обаче му предстои сблъсък с българските „лъвове” от 19ч. на „Уембли”.