Българският национален отбор може да играе пред частично затворен стадион заради скандиранията на расистка основа срещу Косово в мача между двата тима от евроквалификациите. Но в БФС вече са изградили защитата си и ще обвинят сръбски провокатори за инцидента, съобщава вестник "24 часа". 

Европейската футболна централа води разследване за инцидентите от този мач, като трябва да се произнесе на 18 юли с присъдата си. Колкото до въпросните сърби, те са проникнали на Националния стадион "Васил Левски" покрай българските си съмишленици, подкрепяш един от столичните отбори. 

В същото време, от феновете на Косово са били отнети 20 албански знамена, които е трябвало да бъдат вети по време на битката. Всичко това би трябвало да се вземе предвид от Дисцплинарната комисия на УЕФА за окончателното ѝ решение. 

Наказанието, което тя ще постанови, ще има влияние върху предстоящото домакинство на националите срещу Англия. А това е най-касовият мач в квалификационната група за всеки от съперниците и може д алиши много фенове от шанс да подкрепят тима ни срещу Четвъртите в света. 

Иначе в сайта на УЕФА не се споменава за разследване на мача между Чехия и България, за което спомена президентът на БФС Борислав Михайлов след срещата си с министър-председателя Бойко Борисов миналата седмица.