Първата тренировка на националния отбор на Черна гора след мача с Косово премина без Филип Стойкович и Мирко Иванич. Двамата бойкотираха мача с Косово и отказаха да излязат на терена в петък, като срещата завърши 1:1. Отказа да седне на пейката и Любиша Тумбакович, като и тримата бяха мотивирани политически. Тумбакович е сърбин, а двамата футболисти са родени в Сърбия и играят за сръбския гранд Цървена звезда.

Както е известно, Сърбия не признава Косово като независима държава. И докато веднага след мача Футболния съюз на Черна гора не взе отношение за двамата футболисти, то договорът с Тумбакович като национален треньор беше прекратен. Но след като и бека, и халфа не се появиха на тренировката на базата на тима, то решението и по техния казус е ясно.

След отказа на Стойкович и Иванич да излязат на терена срещу Косово, техните места бяха заети от Адам Марушич и Марко Симич. Срещата е част от квалификациите за Евро 2020 в нашата група А, а Черна гора утре гостува на Чехия. По същото време България приема Косово./БТА