Лидерът в Група F на Европейското първенство Унгария се изправя срещу Исландия в търсене на втори пореден успех и подпечатване класирането за фазата на директните елиминации.

Срещата е с начален час 19.00 на Стад Велодром и ще бъде предавана пряко с картина в сайта Gong.bg.

Унгария записа победа с 2:0 над Австрия и така взе първи три точки в групата си, и оглави класирането. Сега момчетата на Бернд Щорк ще се постараят не само да си гарантират класиране за следващия етап от надпреварата, но и да регистрират шести пореден успех над селекцията на Исландия.

Същевременно Исландия е най-малката като население страна, която участва на шампиона, но за сметка на това направи изненадващо реми в първия си двубой от груповата фаза със сочения за фаворит тим на Португалия (1:1).

Сега исландците ще опитат да поднесат нов неочакван развой, докато унгарците ще трябва да се преборят и с това предизвикателство, ако искат да затвърдят доброто си представяне от старта.

Лидер в Група F е селекцията Унгария с 3 точки, следвана от Португалия и Исландия с по 1 пункт в актива си. Австрия няма точка.

Вероятни състави:

Исландия: Кристинсон, Севарсон, Арнасон, Сигурдсон, Скуласон, Гудмундсон, Гунарсон, Сигурдсон, Бярнасон, Финбогасон, Сигторсон

Унгария: Кирали, Фиола, Гузмич, Ланг, Кадар, Наги, Гера, Немет, Клайнхайслер, Джуджак и Салай


Не забравяйте да се включите и в нашите анкети за Играч на мача и за Гол на деня. Така може да печелите интересни награди. Бъдете с Gong.bg по време на Европейското! Изживейте емоциите с нас!