Старши треньорът на Исландия Хеймир Халгримсон сподели, че толкова много неща се случват за неговия отбор за първи път, че е просто фантастично.

"В квалификациите победихме за първи път Холандия, сега за първи път играем на такъв форум, на такава сцена," заяви наставникът и добави: "Беше фантастично, защото все едно си бяхме у дома. Феновете на Исландия бяха невероятни. Това ни накара да се чувстваме по-добре, когато момчетата ни се измориха, те ни вдигнаха."

Шансовете на Исландия да продължи? "Не мисля, че резултатът от Австрия-Унгария има значение. Но точката беше важна, защото е важно да не загубиш първия си мач. Така можем да сме по-спокойни. Но с победа над Унгария, ще сме почти там. А това е много добро усещане. Да вземеш точка от фаворита, трябва да ти даде самочувствие. Но наистина резултатът от Австрия-Унгария (0:2), има значение за подхода ни към следващия мач," добави той.

Планът да бъдат спрени Роналдо и Нани? "Това трябва да се прави от целия отбор. Не е честно да сложиш само един играч да следва Роналдо. Важно е да затваряш пространствата, да се движиш бързо, ние го направихме, но не открояваме никого. Момчетата ми свършиха страхотна работа."

Халгримсон изобщо не обърна внимание на въпрос, дали Роналдо е показал неуважение като не е поздравил всички играчи на Исландия след мача. "Той може да прави каквото пожелае. Не ни притеснява. Радваме се на точката, това е. Питайте него," завърши селекционерът.