Настъпи моментът за най-решителните битки на Европейското първенство. Останаха само три мача, но след тях ще стане ясно абсолютно всичко, което ни интересува. А именно - кой ще е шампионът. 

Първият полуфинал на UEFA EURO 2016 противопоставя Уелс и Португалия. На пръв поглед това е битката, която отстъпва на другата схватка от тази фаза между Франция и Германия. Но тази вечер един срещу друг ще излязат двамата най-скъпи футболисти в историята на футбола, поне по официални данни. 

Става въпрос за капитаните на "драконите" и "мореплавателите" Гарет Бейл и Кристиано Роналдо. Те са съотборници в Реал Мадрид, а през годините "белите" платиха общо 195 млн. евро да ги притежават. Сега те се изправят за първи път един срещу друг, откакто заиграха на "Бернабеу".

Селекционерът на иберийците Фернандо Сантош сам обяви тима си за "грозното пате" заради факта, че не е постигнал нито една победа в редовното време, но въпреки това е на полуфинал. В същото време, британците оставят страхотни впечатления с представянето си и изхвърлиха един от големите фаворити като Белгия. 

Заради тези изказвания мнозина се попитаха - "Ще изгори ли "драконовият" дъх грозното пате на турнира"? Надеждите на Уелс са изцяло свързани с Бейл, който прави страхотно Европейско. Освен, че вкара три гола, той беше в основата на огромна част от опасностите, които тимът му създаде през този шампионат. 

Нормално, цяла Португалия разчита пък на Кристиано Роналдо. Голямата звезда се представя в другата крайност - доста бледо. Той има само два гола, но пък в същото време Португалия демонстрира отборен дух и това помага на тима да продължава напред. 

Затова всички очакват големия сблъсък между двете звезди. Но Уелс и Португалия не са само Бейл и Роналдо. "Драконите" няма да могат да разчитат на двама други от основните си играчи - Бен Дейвис и Аарън Рамзи са наказани. От своя страна иберийците ще бъдат без наказания Уилям Карвальо, а до последно под въпрос ще е защитникът Пепе. 

Какво ще се случи в тази битка, ще разберем съвсем скоро. Читателите на Gong.bg ще могат да я гледат свободно, без никакви ограничения, на нашия сайт от 22:00 часа