Настана време за най-завързаната и решителна част на Европейското първенство. Полуфиналната фаза ще даде отговор на много въпроси, а и ще развърже още доста и възела около това, кой ще е крайният победител. 

Но след като е толкова дълбоко в първенството, в нея просто почти няма как да участват абсолютно всички избраници на четиримата национални селекционери. Затова - кой измежду Португалия, Уелс, Германия и Франция е с най-много отсъстващи? Gong.bg ви дава отговор на този въпрос: 

4. Франция - 0 контузени, 0 наказани, 0 под въпрос. Най-прекрасната задача е пред Дидие Дешан. Той може да разчита на всичките си звезди, а Адил Рами дори се завръща в сметките му след наказание. 

3. Португалия - 0 контузени, 1 наказан, 1 под въпрос. Фернандо Сантош се чуди само дали ще може да разчита на контузения Пепе, докато аут е наказаният Уилям Карвальо. Първият обаче има минимален шанс да се възстанови, което означава, че на практика тимът може да е само с един отсъстващ. А ако не играе Пепе, ветеранът Рикардо Карвальо винаги е готов да го замени. 

2. Уелс - 0 контузени, 2 наказани, 0 под въпрос. Крис Коулмън е със сигурни двама извън сметките. Бен Дейвис и Аарън Рамзи са с натрупани жълти картони и липсата им може да се окаже фатална в битката за финала. Дали ще е така, скоро ще разберем. 

1. Германия - 2 контузени, 1 наказан, 1 под въпрос. С най-сериозни проблеми е селекционерът на световните шампиони Йоаким Льов. Той със сигурност няма да може да ползва до края на първенството Марио Гомес. Сами Кедира също отпада, но поне може да е на линия за евентуален финал. Под въпрос с по-леки травма е Бастиан Швайнщайгер. Наказан е Матс Хумелс.