Селекционерът на Германия Йоаким Льов бе изключително спокоен след минималната победа над Северна Ирландия в последен мач от груповата фаза на UEFA EURO 2016.

Световният шампион отправи близо 30 удара към вратата на своя противник, но успя да вкара едва един гол, дело на Марио Гомес.

След мача Льов сподели, че този факт не го притеснява, а най-важни за него са създадените положения.

"Хубаво е, че не допуснахме гол, но трябва да вкарваме повече, защото следващите ни съперници ще бъдат по-офанзивно настроени. Рано е да говорим за възможния ни опонент на осминафиналите. Моите уважения към Северна Ирландия, това беше мачът на живота им“, сподели Льов.

„Очакваше се да се борят здраво и да играят със сърце, но ако се класират на осминафиналите и играят така, няма да стигнат далеч. Не ме безпокои, че Томас Мюлер не вкарва. Ако нямаше положения, щях да се притеснявам повече, но той имаше 3 или 4 чисти положения, което означава, че се справяме отлично“,допълни специалистът.

„Сигурен съм, че Мюлер ще вкара в следващия мач. Боатенг имаше проблем с прасеца през първото полувреме и го смених, защото рискувахме да усложним контузията. Йосуа Кимих се справи много добре на десния фланг. Направи някои добри пробиви и центрирания и не изглеждаше никак притеснен. Той е умно момче, беше добър и във въздуха", завърши Йоги Льов.