Авторът на единствения гол на мача Северна Ирландия – Германия – Марио Гомес, побърза да успокои феновете на световния шампион, че тепърва футболистите на Бундестима ще бележат голове. 

Тимът на Йоаким Льов се наложиха с 1:0 и оглавиха класирането в група С на UEFA EURO 2015, като по този начин се класираха за осминафиналите на турнира.

"Очаквах да вкараме повече голове, но и тази минимална победа е достатъчна за първото място. Играхме добре и създадохме толкова положения, сега трябва да преминем към втора стъпка и да ги вкарваме в следващите мачове“, каза Гомес след мача.

„Победата не дойде трудно, макар и с минимален резултат. Щеше да е трудно, ако съперникът имаше голови ситуации, а те нямаха никакви", допълни той.

В същото време Месут Йозил заяви: "Искахме да вкараме повече голове. Имахме толкова положения, което е добре, защото в предишния мач срещу Полша нямахме много възможности за гол. Доминирахме тотално в мача и заслужено взехме трите точки. Нивото на турнира е много високо и повечето мачове са доста оспорвани."